Zakri's FotoPage

By: Zakri Derahman

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  3  4  >  >>]    [Archive]
Wednesday, 22-Jul-2009 09:11 Email | Share | | Bookmark
Fly me to the moon..



Badrulamin, sedang dicampak oleh bapa beliau ke atap.


Friday, 15-May-2009 10:10 Email | Share | | Bookmark
Pantai Kemasik

Beach again

Perjalananku mengikut seorang rakan yang sedang bekerja memang menginsafkan.
Perjalanan yang sepatutnya mengambil masa 3 jam setengah pergi dan balik telah
berlarutan sehingga 12 jam! Namun, sempat juga kami singgah di Pantai Kemasik
yang sedang membangun sambil menangkap beberapa keping gambar dan mencuba
kamera baru rakanku itu.


Lepas ni tobat aku taknak ikut dia lagi dah!!


Sunday, 15-Mar-2009 08:51 Email | Share | | Bookmark
Baru dapat Flash

Ichirou telah meminjamkan SB50DXnya kepada saya. Sebuah flash yang agak lama
(tak begitu lama sebenarnya) dan tidak secocok dengan mana-mana camera DSLR
keluaran Nikon. Tetapi untuk digunakan secara manual saya kira flash ini agak bagus juga.

Lagipun saudara ichirou meminjamkan kepada saya secara percuma. Saya orang melayu yang
berkerakyatan Malaysia. Jadi saya sangat menyukai sesuatu yang percuma.



Saya juga sangat menyukai teknik CLS mudah yang boleh dilakukan oleh flash ini
tanpa bantuan peralatan tambahan seperti SU800 atau radio trigger. Anda hanya
perlukan built-in flash kamera anda sebagai trigger.




Tuesday, 25-Nov-2008 03:25 Email | Share | | Bookmark
We're the beachboyz..

Sila tengok gambar di bawah ini sambil dengar lagu 'Forever' nyanyian Takeshi Sorimachi.. ahahaha..


Family gua dan family kakak gua telah mengadakan rehlah baiti jannati baru-baru ini
di satu pantai kat dungun.. ombak besar sebab musim tengkujuh.. tapi tak mematahkan
semangat gua dan anak-anak saudara untuk mandi laut.. after all, we're the beachboys right?

Dan kepada sesiapa yang sudah mula jatuh hati dekat anak-anak saudara gua
yang ganteng-ganteng (baca : kurus kering) ini, gua hadiahkan dua poster beachboys
series ini untuk tatapan gadis-gadis remaja sekalian..






Thursday, 20-Nov-2008 03:13 Email | Share | | Bookmark
Hantar orang tua ke Mekah..

Tajuknya hantar orang tua ke mekah, tapi satu gambar pun takde yang
menunjukkan orang tua gua.. gambar anak saudara adala..


pantang nampak camera, mulalah nak berposing.. semuanya bujang..
semuanya single..

Gambar-gambar kat bawah ni pulak bukan gua yang ambik, tapi anak
saudara gua yang ambik.. erm.. boleh tahan..







[<<  <  [1]  2  3  4  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net